Vastgoednieuws

7% vanaf 1 juni?

14 April 2018

De eigenlijke startdatum is afhankelijk van de snelheid van goedkeuring door het Vlaams parlement.

Lees meer

Nog voor de zomer van 2018 naar 7 procent verkooprechten

26 December 2017

Het systeem van verkooprechten ondergaat in 2018 een grondige hervorming.

Lees meer

9,9 procent duurdere huizenprijzen in Brugge

14 Oktober 2017

De schaarste aan aanbod op de woningmarkt in de Vlaamse centrumsteden zorgt voor prijsstijgingen. Opmerkelijk: Brugge is na Kortrijk de sterkste stijger van Vlaanderen met liefst 9,9% hogere huizenprijzen.

Lees meer

Woonkredieten van thuis uit afsluiten

07 Juli 2017

Sinds enkele maanden is het mogelijk een woonkrediet van thuis uit af te sluiten. De volledige afhandeling, van aanvraag tot handtekening gebeurt online. Enkel de ondertekening van de uiteindelijke kredietakte gebeurt zoals steeds bij de notaris.

Lees meer

Bouwregels versoepelen

25 Maart 2017

De Vlaamse regering wijzigde deze week een aantal decreten aangaande de ruimtelijke ordening. Dit om tegemoet te komen aan de wijziging van de vraag op de woningmarkt.

Lees meer

Binnenkort woningpas met asbestinventaris

10 Februari 2017

Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege werkt momenteel aan een zogenaamde woningpas. Die zal alle andere attesten (digitaal) zal bundelen. Tegelijk wordt ook een nieuw onderdeel toegevoegd, de asbestinventaris.

Lees meer

Licht stijgende rentetarieven

03 Januari 2017

Geafficheerde tarieven voor woonkredieten met een termijn van 20 jaar en een vaste rentvoet stijgen tot boven 3 procent. Laat u niet afschrikken, gemiddeld worden diezelfde leningen op 20 jaar vast afgesloten voor 2,13 procent.

Lees meer

Uw woning ook verkopen? Contacteer ons